Kars'ta sezonun ilk organik buğdayının hasadına başlandı. Sarıkamış ilçesinde çiftçiler, organik gübre kullandıkları buğday tarlalarını biçiyor. Hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle hasadı erken yapan çiftçiler, verimden oldukça memnun.
Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök,
AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ve haziranda aşırı yağış alınması,
temmuz ayında ise hava sıcaklıklarındaki yüksek artış nedeniyle hasada erken
başlandığını söyledi.
İlçeye bağlı Karaurgan bölgesinde köyleri gezerek
çiftçilerden verime ilişkin bilgi aldığını belirten Gök, "Karaurgan
bölgemizdeki çiftçilerimiz genelde organik gübreyle üretim yapıyor. Bu sene
geçen yıllara göre 4-5 kat fazla yağış olması doğal olarak ürüne de yansıdı.
Üründe yüzde 60-65 artış oldu." dedi.
Gök, "Normalde bu aylarda meralardaki, çayırlardaki
otlar biçilirdi. Bu sene çok bereketli olduğu için yulaf, arpa ve buğday
tarlalarımız hep birlikte yetişti. Çiftçilerimiz yoğun bir çalışma temposuna
girdi. İnşallah bu bereket, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlar." diye
konuştu.
Çiftçilerden Fatih Yenice de bu sene yüzlerinin güldüğünü
belirterek, "Tarlalarımızı biçmeye başladık. Allah, bu sene ekinleri çok
verdi, istediğimizden fazla ekin aldık. Doğal hayvan gübresi kullandığımız
tarlada verim çok olduğu için ekinler yattı. Biçimi zor oluyor ama devam
edeceğiz. Geçen yıllara göre çok bereketli bir yıl oldu." ifadesini
kullandı.